Кран пивной с компенсатором хром/золото



  • 900.00 грн


Рассрочка online
Пивні крани, невід'ємна частина пивного обладнання.
 
Кран пивний, це запірний пристрій, важлива частина пивного обладнання, що використовується для дозування розливного пива. Перші крани виготовлялися з міді та латуні. Потім на зміну цим матеріалами прийшла нержавіюча сталь, що має більш високі експлуатаційні показники. Як раніше, так і тепер ці пристрої можуть мати хромоване покриття.
 
Ручки кранів можуть виготовлятися, як з пластика, так і з металу, при цьому можуть бути різної форми & ndash, вентиль, рукоятка, або бути виконаними у вигляді поворотного механізму. Кожен тип ручки зручний по-своєму. Головне тут & ndash, якість виготовлення. Для більш довгої служби пристрою необхідно регулярно змащувати його спеціальними засобами.
 
Особливості кранів для розливу пива, що потрібно знати при виборі пристрою.
 
Якщо ви збираєтеся розливати пиво в невеликі ємності, то кращим варіантом стануть крани, що мають поворотний механізм, а ось якщо має бути наповнювати ємності великого об'єму, то такий механізм стане досить серйозною перешкодою для процесу розливу напою.
 
Європейські норми говорять про те, що пивний кран повинен мати мінімальний термін служби п'ять років. Якщо ви вибираєте цей пристрій в перший раз, і не маєте достатньо досвіду, то необхідно звернути увагу на матеріал, з якого кран виготовлений. Якщо використана нержавіюча сталь, то запірний пристрій буде мати саме той термін експлуатації, який вам потрібен, а от крани з латуні і міді, давно стали «еталонному», підробки. Крім того зазначено, що при використанні латунних або мідних кранів для розливу пива смакові якості напою сильно страждають, набуваючи «металевий», присмак. При цьому наявність хромованого покриття цю проблему не вирішує. На користь нержавіючих запірних пристроїв говорить і те, що вони набагато менше латунних, схильні до впливу мікроорганізмів.
 
Необхідно відзначити, латунь, сплав міді, цинку і свинцю в невеликій кількості. Латунь & ndash, більш пористим матеріал, ніж «нержавійка», а значить, більш схильна до корозійних процесів і вилуговування. Хромування в даному випадку рятує від цього зовсім ненадовго, швидко руйнуючись від контакту з хмільним напоєм. Після цього латунний кран для розливу пива піддається ерозії і швидко приходить в непридатність. Якщо заглянути всередину такого пристрою, то можна побачити велику кількість каверн і витравлених ділянок, які стають місцем розмноження різних мікроорганізмів. Використовуючи спеціальні засоби для санітаціі пивного обладнання можна очистити внутрішню поверхню кранів, але не глибоко & ndash, в кавернах залишаються цілі полчища шкідливих бактерій, дія яких на організм людини відомо всім і кожному.
 
Крім того, від цього починають страждати смакові якості напою, а значить, починають падати обсяги продажів. Це свідчить про те, що кран для розливу пива, виготовлений з нержавіючої сталі буде кращим для обладнання не тільки точки роздрібного продажу хмільного напою, але також і для розливу його на заводах-виробниках.
 
Крім того, при виборі крана пивного зверніть увагу на його конструкцію. Найкраще, щоб клапан закривався у самого наконечника & ndash, це створює вакуумний ефект і не дозволяє хвороботворним організмам розмножуватися занадто швидко. Те ж «призначення», має і крапля пива, яка утримується на наконечнику крана за рахунок поверхневого напруги. Саме вакуум і ця крапля, зворотне втягування якої необхідно повністю виключити конструкцією пристрою, не дозволяють мікробам проникнути з навколишнього середовища всередину система розливу пива.
 
Якщо кран пивний оснащений компенсатором, то навіть при значному тиску всередині системи, струмінь пива буде більш «спокійним», без зайвої піни, бризок і інших не надто приємних моментів. Цей пристрій допоможе в разі значних коливань добової температури повітря, які викликають зміни тиску в системі розливу пива. Зверніть увагу, що компенсатор вимагає володіння певними знаннями і вміннями, а людина без спеціальної підготовки не зможе ефективно працювати з ним.
 
Правила експлуатації кранів пивних.
 
Основні помилки допускаються сьогодні під час монтажу запірних пристроїв і їх санітарній обробці. При монтажі обладнання, грубих помилок допустити практично неможливо, а ось забути, наприклад, про конічному кільці, яке має прикривати собою місце з'єднання крана і пивний колони, цілком реально. Ніякого впливу на функціональність крана це не має, але виглядати буде не дуже естетично.
 
Процес санітарної обробки & ndash, сьогодні досить сумна історія. Перша і найсерйозніша помилка & ndash, думка, що пивні крани можна не мити тривалий час або взагалі не мити. Що трапиться в цьому випадку, було описано трохи вище. Якщо дотримуватися цієї помилкової точки зору, то латунні крани стануть непридатними вже через кілька місяців, та й нержавіючі довго не протримаються, незважаючи на свої високі експіонні характеристики. Промивати водою крани треба щодня, а хімічну обробку проводити не рідше, ніж один раз в два тижні.
 
При цьому дуже важливо, щоб після обробки кожен кран для розливу пива отримав назад свої власні деталі, а не схожі, але з іншого крана інший пивний колони. Варто поміняти однакові деталі двох різних кранів, і ви отримаєте такі проблеми, як зайве піноутворення, перебіг і швидкий вихід з ладу.
 
При обробці не можна шкребти вихідний отвір крана. Не можна занадто туго затягувати шпильку кріплення рукоятки крана, а після миття обов'язково змащувати всі рухомі частини крана спеціальними складами.
Написати відгук
2009-2021 © Интернет магазин -Pegas Shop